Een ziektekosten hond is zeker de moeite waard als je hond nog jong is. Terwijl er veel mensen zijn die op zoek zijn naar de goedkoopste verzekeraar, is het eigenlijk helemaal niet zo eenvoudig om dit te doen.

De meeste verzekeraars bieden meerdere pakketten aan waar je uit kan kiezen en het hangt van je persoonlijke keuze en behoeftes van je hond af welke ziektekosten hond het beste is.

Op dit vlak is de keus aan jou; ben je bereid meer risico te nemen voor een lagere maandpremie, of wil je juist zo min mogelijk risico koste wat het kost? Zo’n hondenverzekering, ofwel dierenarts verzekering voor de hond is overigens heel wat anders dan de aansprakelijkheidsverzekering voor de hond.

Waarom een ziektekosten hond verzekering?

De ziektekosten voor uw hond kunnen hoog oplopen bij een ongeval of ernstige ziekte. Wanneer u uw hond verzekert, krijgt u een groot deel van de gemaakte kosten terug van de verzekeraar. Sommige dierverzekeraars keren zelfs direct uit aan uw dierenkliniek. U hoeft uw nota dan dus niet eens meer zelf voor te schieten! Verzekeren is dus niet alleen goed voor uw trouwe viervoeter, het is ook goed voor u.

Wanneer kun je het beste verzekeren? Als je hond al ziek is of gewond is geraakt, dan kun je alsnog je hond verzekeren, maar dan zul je wel een flinke premie moeten betalen.

Bovendien hanteren de meeste dierverzekeraars na de ingangsdatum van de polis een wachttermijn van dertig dagen. Op enkele uitzonderingen na, vallen ziektekosten die in deze periode worden gemaakt, niet onder de dekking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *